مقالات

کاهش لرزش های پارکینسون در التراتن

التراتن اولین باشگاه بدون تحرک ثبت شده ایران ,جوانسازی پوست

پارکینسون چیست؟

به صورت خیلی چکیده می توان گفت بیماری پارکینسون یکی از انواع بیماری های نورولوژیک است . فرد بیمار رفته رفته و به تدریج توانایی جسمی و روحی خود را از دست می دهد و در صورت عدم انتخاب راهکار درمانی مناسب با سرعت بیشتری بر شدت علائم آن افزوده می شود. PD نوعی بیماری و حالت لرزش در وضعیت استراحت و سکون است که متاسفانه به مرحمت دنیای ارتباطات و تکنولوژی های جدید جوانان را هم به خود مبتلا می سازد و تنها مختص سالمندان نیست. این بیماری پیشرونده است و منجر به کاهش تدریجی عملکرد فرد بیمار می شود.( التراتن اولین باشگاه بدون تحرک ثبت شده در ایران , کاهش لرزش های پارکینسون در التراتن )

 

 

 

 

علت بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون مربوط به اختلالات مغز است و در آن نورون های مغز با گذشت زمان ضعیف شده و از بین می روند. نورون ها وظیفه تولید دوپامین را برای انتقال پیام بر عهده دارند بنابراین تخریب آن ها سبب نقص در سیستم پیام رسان می شود. این عامل سبب آشکار شدن علائم پارکینسون می شود.

عوامل مختلفی هستند که در شدت بیماری تاثیر دارند؛ این عوامل عبارتند از :

  1. ژنتیک عاملی است که می تواند سبب این بیماری شود. البته در صورتی که همه ی افراد مبتلا به پارکینسون باشند ممکن است این عامل بصورت ارثی در فرد وجود داشته باشد.
  2. عوامل محیطی نیز می توانند یکی دیگر از عوامل ابتلا به پارکینسون شناخته شوند. وجود برخی سم ها در محیط زندگی یا کاری فرد می تواند عاملی برای پارکینسون باشد و باعث شود فرد به این بیماری مبتلا شود.
  3. در مغز افرادی که به بیماری پارکینسون مبتلا می شوند اتفاتی می افتد که علت آن ها هنوز نزد انسان مشخص نیست. این اتفاقات سبب بروز تغییرات زیر در مغز می شوند

ایجاد اجسام لویی : اجسام لویی ذرات میکروسکوپی هستند که درون سلول های مغز ظاهر می شوند و در صورت مشاهده آن ها در سلول های مغز می توان به مبتلا بودن فرد به پارکینسون شک کرد.

آلفاسینوکلین نوعی پروتئین است که در اجسام لویی به میزان زیادی وجود دارد. این در حالی است که مواد بسیار زیاد دیگری نیز داخل اجسام لویی وجود دارند. علت این که این پروتئین ها اختلال ایجاد می کنند این است که سلول ها توانایی تجزیه آن ها را ندارند.

محققان امروزه این بیماری را بسیار مورد تحقیق قرار داده اند تا بتوانند عوامل دقیق و درمان آن را بیابند تا دیگر افراد کمتری به این بیماری مبتلا شوند.

 

( التراتن اولین باشگاه بدون تحرک ثبت شده در ایران , کاهش لرزش های پارکینسون در التراتن )

حتما این مطلب را هم میپسندید…

 

 

نشانه‌ها و علائم بیماری

آنچه بیمار احساس کرده و توصیف می‌کند علائم بیماری است و آنچه افراد دیگر مانند پزشک متوجه آن می‌شوند نشانه‌‌های بیماری است. برای مثال، خواب آلودگی یک علامت است در حالی که گشادگی مردمک چشم نوعی نشانه محسوب می‌شود. هر بیمار به شکل متفاوتی تحت تاثیر مجموعه‌ای از علائم خاص قرار می‌گیرد. همچنین بیماران در مقابل درمان واکنش‌های متفاوتی دارند. گوناگونی علائم نیز بسیار زیاد است. اولین علائم برای برخی از بیماران رعشه است در‌حالی که برخی دچار رعشه نمی‌شوند اما در حفظ تعادل دچار مشکل می‌شوند. در برخی بیماری به سرعت پیشرفت می‌کند و در برخی دیگر این اتفاق به کندی روی می‌دهد.

علائم حرکتی اولیه

برادیکینسیا ( آرام شدن حرکت ) حرکات آغاز کننده مانند فردی که قصد بلند شدن از روی صندلی را دارد بسیار دشوار می‌شود. زمان بیشتری نیاز است تا فرد امور خود را انجام دهد. همچنین عدم هماهنگی هم وجود دارد. دشواری کار تنها در انجام حرکت وجود ندارد بلکه برنامه‌ریزی برای حرکت و آغاز آن هم دچار مشکلاتی می‌شود.

رعشه درحال استراحت : لرزش ابتدا از یک دست شروع می‌شود، مانند عقب و جلو رفتن انگشت شصت یا اشاره. ممکن است رعشه از یک پا یا یک طرف بدن شروع شود. معمولا رعشه در صورت یا فک کمتر رایج است. با این حال، رعشه‌ی شدید در بسیاری از بیماران همیشگی نیست. شرایط دیگری هم وجود دارند که ممکن است رعشه یکی از علائم آنها باشد مانند فلج چندگانه، التهاب مغز و اعتیاد به الکل. بنابراین رعشه لزوما به این معنی نیست که فرد دچار بیماری پارکینسون شده است.

خشک شدن یا سفتی عضلات : در این حالت انجام امور روزمره با مشکلاتی روبرو می‌شود. مانند بلند شدن از روی صندلی، درازکشیدن، استفاده از حرکات بدن برای اشاره‌کردن، حرکت صحیح انگشتان.

طرز ایستادن و تعادل : ممکن است هنگام ایستادن دچار عدم ثبات یا اختلال در تعادل و هماهنگی شویم. ترکیب این علائم با برادیکینسیا احتمال افتادن را بسیار افزایش می‌دهد.

علائم حرکتی ثانویه

  • تمایل به خم شدن
  • گرفتگی
  • سرازیر شدن آب از دهان
  • کوفتگی
  • دست خط بسیار ریز و درهم‌برهم
  • نقص در حرکت صحیح ( حرکت صحیح انگشتان )
  • نقص در هماهنگی حرکات
  • حرکات غیر‌ارادی و اختلال کشیدگی طبیعی عضلانی
  • فقدان حالت‌های چهره. برخی هنگام صحبت بی توجه به نظر می‌آیند ( بدون حرکتی در صورت ) برخی دیگر به شکل ثابت خیره می‌مانند و چشمانشان پلک نمی‌زند.
  • اختلال عملکرد جنسی
  • مشکل در صحبت کردن- فرد مبتلا صدای ملایمی دارد و کلمات به صورت تند یا آهسته بیان می‌شوند. ممکن است هنگام صحبت برخی از کلمات تکرار و یا حذف شوند.
  • نارسایی بلع
  • دستان بدون حرکت در هنگام راه رفتن

 

( التراتن اولین باشگاه بدون تحرک ثبت شده در ایران , کاهش لرزش های پارکینسون در التراتن )

حتما این مطلب را هم میپسندید…

 

تشخیص

این آزمایش‌ها ممکن است سفارش بشوند :

  1. آزمایش خون : برای رد کردن احتمالات دیگر مانند میزان غیرعادی هورمون تیروئید یا مشکلات کبد.
  2. MRI یا سی‌تی اسکن: برای بررسی علائم سکته یا تومور مغزی. اگر سکته یا تومور مغزی وجود نداشته باشد، MRI یا سی‌تی اسکن بیشتر بیماران مبتلا به پارکینسون عادی است.
  3. PET ( مقطع نگاری با نشر پوزیترون ) این آزمایش تصویرنگاری قادر است تا گاهی‌اوقات کاهش دوپامین در مغز را تشخیص دهد. از آنجایی که اسکن PET پرهزینه است و در همه‌ی بیمارستان‌ها وجود ندارد نمی‌توان آن را گزینه‌ی در دسترسی به حساب آورد. PET یک تکنیک تصویر‌برداری بسیار تخصصی است که در آن از رادیواکتیو برای ایجاد تصاویر رنگی سه‌بعدی از مواد موجود در داخل بدن استفاده می‌شود. از طریق اسکن PET می‌توان اطلاعاتی راجع به شیمی بدن بدست آورد که در تصویر‌ برداری‌های دیگر وجود ندارد.

 

درمان و داروها

داروهای اصلی مورد استفاده برای پارکینسون شامل :

  • لوودوپا
  • آگونیست‌های دوپامین
  • آپومرفین
  • آنتاگونیست گلوتامات
  • آنتی کولینرژیک
  • بازدارنده‌های کاتکولو متیل ترانسفراز
  • بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز

 

( التراتن اولین باشگاه بدون تحرک ثبت شده در ایران , کاهش لرزش های پارکینسون در التراتن )

حتما این مطلب را هم میپسندید…

 

 

تراپی‌ها

در باشگاه بدون تحرک التراتن راه‌هایی برای کمک به افراد مبتلا به پارکینسون وجود دارد. تراپیست‌های ما برای توصیه روش‌های درمان پارکینسون و تمرین‌های مورد نیاز به بیماران برای داشتن زندگی فعال و سالم آموزش دیده‌اند. آنها بخشی از گروهی هستند که وظیفشان کمک به شما در کنترل بهتر شرایط‌تان است. مهمترین روش‌های درمانی در لیست زیر آمده است:

  • ترمیم یا بهبودی
  • استقامت
  • توان بخشی
  • طب اعمال فشار ( طب سوزنی )
  • بازتاب شناسی ( طب سنتی )
  • ضد اسپاسم
  • توام با تولید اندورفین ( hydrating massage ) ماساژ
  • طرز ایستادن
  • تمرین های ورزشی

می‌توانید در مورد هر کدام از این روش‌ها بیشتر بخوانید :

ترمیم یا بهبودی

این برنامه جهت کمک به ترمیم عضله هایی که بعلت استراحت طولانی در اثر مریضی و یا کشیدگی عضلانی هنگام ورزش های فعال ضعیف شده اند طراحی شده است. سیگنال های متناوب گردشی بهمراه فعالیت سبک عضلانی در حین درمان سبب آزاد شدن ماده ( اندورفین )  در بدن شده و در نتیجه تسریع زمان بهبود و آسایش و دوباره سازی را بدنبال دارند. این برنامه همچنین برای سرعت بهبود و بازیابی افراد صدمه دیده در سوانح نیز نقش بسزایی دارد.

دستگاه التراتن علاوه بر لاغری موضعی، باعث کاهش دردهای استخوانی و مفصلی و همچنین افزایش قدرت و توان عضلات بوده و در بازیابی اختلالات موقت | حرکتی و قدرتی ناشی از بیماریهای ناتوان کننده نیز تاثیر بسزایی دارد به نحویکه میتوان همانند درمان فیزیوتراپی از آن بهره جست.

استقامت

با بهره گیری از این تحقیق : تحریکات الکتریکی می تواند استقامت را زیاد کرده و مقاومت به خستگی را افزایش دهد” التراتن هم این برنامه را با یک آماده سازی اولیه شروع و سپس سریعا با یک سری از انقباضات عميق، عضلات بافت قرمز اکسید شده ( OXIDATME ) عضلات بافت متوسط اکسیده و یا قندی شده , ( OXIDATME/G LYCOLYTIC ) را توان بخشیده و سطح انرژی را در آنها بالا می برد

توان بخشی

توان بخشی یک برنامه قدرتمند است که حاصل انقباضات فعال ماهیچه ای را با پیامد تغییرات متابولیکی و گردش جریان خون در هم می آمیزد.

طب اعمال فشار ( طب سوزنی )

این همان ایده شبیه به طب سوزنی اما الکتریکی است که در چین باستان صورت می گیرد. این سیستم یک جریان الکتریکی ضعیف را به عمق پوست همانند سوزن ها انتقال می دهد و باعث تحریک آن می شود. اگر بتوانیم بدن انسان را به یک سیستم بزرگ الکترونیکی تشبیه کنیم، تست ها نشان داده اند که نقاط ورود طب سوزنی دارای مقاومت الکتریکی پایین تری هستند و برعکس قدرت ذخیره الکتریکی بیشتری از پوست معمولی با فعل و انفعالات پیچیده الکتروشیمیایی در آن ناحیه دارند. این برنامه تناوبی بیونوری سیستم بدن را تنظیم خواهد کرد به گونه ای که طب سوزنی عمل می کند و بنابراین با باز کردن مسیرهای طولی ( meridian ) در کانال های بدن انسان و اجازه جریان آزادانه انرژی در آنها، تعادل بدن بازیابی می شود.

 

( التراتن اولین باشگاه بدون تحرک ثبت شده در ایران , کاهش لرزش های پارکینسون در التراتن )

حتما این مطلب را هم میپسندید…

 

 

بازتاب شناسی ( طب سنتی )

بنا به یک استناد پزشکی سنتی آسیایی، هر کدام از قسمتهای دست ها و پاها به ارگان های دیگر بدن متصل شده اند. تکنیک های بازتاب شناسی بر این عقیده استوارند که برای معالجه ارگان های ضعیف و ناسالم ، می توانید با اعمال فشار یا تحریکات روی قسمتی از دست یا پا عمل کنید. در برنامه بازتاب شناسی التراتن شما تنها باید میکروپدها را در نقاط انتخاب شده دست و پا وصل کنید و اجازه بدهید که برنامه مابقی کار را ادامه دهد.

ضد اسپاسم

این برنامه به این اختصاص داده شده که اسپاسم عضلانی را از بین برده و آزادی و نرمی ماهیچه ها, جایگزین گرفتگی آن کند. پالس های چرخشی که تولید یک لرزش ظریف غیر منظم را در بر دارند باز کردن قفل ماهیچه را از اسپاسم و گرفتگی عهده دار می شوند.

ماساژ توام با تولید اندورفین ( hydrating massage )

این برنامه بیولوژیکی بمنظور رفع خستگی و استرس از صورت طراحی شده است. این جریان های ملایم تسکین دهنده، با انرژی بخشی به ماهیچه ها و پوست خسته، باعث آزاد شدن اندورفین شده که حس تندرستی و سلامت را بالا می برد.

طرز ایستادن

فرکانس پایین و تحریکات طولانی مدت در این ناحیه به ماهیچه های کمر نیرو خواهد بخشید که نهایتا برای تعادل و صحیح ایستادن بدن بسیار مفید است و بنا براین استرس را در این منطقه آزاد کرده و خط قامت و یکپارچگی وی را تداوم میبخشد. تمرینات خوب و صحیح ایستادن ، جلوگیری از قوز کمر و دردهای مفاصل در مشتریان پا به سن گذاشته می نماید.

تمرین های ورزشی

تحرکات تناوبی و پر شدت و قدرت این برنامه ماهیچه های شما را سریعا موزون ، سرحال و نیرومند نموده که باعث بدنی سلامت و خوش فرم خواهد شد .

نشستن و ایستادن بیماران پارکینسون :

  1. برای ایستادن ابتدا آرام از کمر خم شده و بعد بلند شوید.
  2. بعد از بلند شدن برای چند ثانیه سر جای خود مکث کنید و بعد راه بروید. این کار به حفظ تعادل کمک می‌کند.
  3. برای افزایش ارتفاع صندلی و محکم کردن جای نشستن، یک بالش اضافی روی صندلی قرار دهید. با این کار فاصله بین ایستادن و نشستن را هم کم می‌کنید.
  4. برای اینکه راحت‌‌تر از تخت بلند شوید، یک ملحفه را به گوشه تخت ببندید و سر دیگرش را گره بزنید تا زمان بلند شدن از آن کمک بگیرید.
  5. بهبود گرفتگی عضلانی بیماران
  6. پاهای خود را هر شب ماساژ بدهید تا گرفتگی‌های عضلانی را آزاد کنید.
  7. برای رهایی از گرفتگی عضلانی و کاهش درد، حمام گرم بروید یا از کیسه آب گرم استفاده کنید.
  8. برای بهبود درد مفاصل و عضلات از ژل مینرال آیس استفاده کنید.
  9. برای کاهش لرزش دست یک توپ کوچک پلاستیکی را در دست نگه دارید و فشار دهید.
  10. با مشاهده اولین علائم شروع لرزش روی شکم دراز بکشید و بدن خود را برای 10 دقیقه آرام کنید.
  11. رفع ایست حرکتی و قفل‌ شدن اندام ها در بیماران پارکینسون
  12. برای جلوگیری از قفل شدن اندام‌ها حین راه رفتن قدم‌های خود را بشمارید.
  13. اگر دچار ایست حرکتی شدید، پاهایتان را یکی‌یکی سر جای خود تکان دهید.
  14. از اطرافیان درخواست کنید پای خود را مقابل شما بگذارند یا تصور کنید وسیله‌ای جلوی پایتان قرار دارد و باید از روی آن عبور کنید.

 

( التراتن اولین باشگاه بدون تحرک ثبت شده در ایران , کاهش لرزش های پارکینسون در التراتن )

حتما این مطلب را هم میپسندید…

 

 

ورزش و فعالیت بدنی در بیماران پارکینسون

پارکینسون بر توانایی حرکت تاثیرگذار است، اما این مساله دلیل نمی‌شود ورزش و فعالیت بدنی را برای همیشه کنار بگذارید. ورزش عضلات را تقویت می‌کند و انعطاف پذیری و دامنه حرکتی را بهبود می‌بخشد. اگرچه ورزش از پیشرفت پارکینسون جلوگیری نمی‌کند، اما باعث افزایش تعادل و کاهش سفتی مفاصل می‌شود.

البته قبل از شروع ورزش حتما با پزشک مشورت کنید تا با ورزش‌های مناسب، شدت و مدت انجام آنها و محدودیت های خود آشنا شوید. همچنین می‌توانید با مراجعه به متخصص طب فیزیکی برنامه ورزشی مخصوص به خود را دریافت کنید. ورزش مناسب برای هر فرد با توجه به علائم بیماری، سطح آمادگی جسمانی و سلامت او می‌تواند متفاوت باشد. به طور کلی، ورزش های آبی و کششی مثل یوگا برای افراد مبتلا به پارکینسون مناسب‌‌تر هستند.

تغذیه درست در بیماری پارکینسون

اگر به پارکینسون مبتلا هستید، به رژیم غذایی خاصی نیاز ندارید، اما باید بدانید این بیماری با کند کردن و سفت کردن حرکات عضلات و ایجاد مشکل در قورت دادن می‌تواند بر نحوه غذا خوردن تاثیر بگذارد و فرد را در معرض سوء‌تغذیه و کاهش وزن قرار دهد. برای جلوگیری از این وضعیت باید حتما مواد مغذی لازم را به بدنتان برسانید. تغذیه مناسب به تاثیرگذاری هرچه بیشتر داروها نیز کمک می‌کند. بسیاری از مبتلایان به پارکینسون از مشکلات اجابت مزاج نیز رنج می‌برند و پس از مصرف داروها دچار حالت تهوع می‌شوند. برای رسیدگی به این مسائل و جلوگیری از کاهش وزن، باید با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کرد. از نکات مهم برای این بیماران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. تمامی گروه‌های مواد غذایی از جمله انواع میوه و سبزی و گوشت‌های کم‌چرب را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.
  2. درمورد مصرف مکمل‌های تقویتی با پزشک مشورت کنید.
  3. وزنتان را با ورزش و تغذیه درست، در محدوده طبیعی و متناسب با قد و سن خود نگه دارید.
  4. از مواد غذایی حاوی فیبر مثل سیب، کلم بروکلی، نخود فرنگی، لوبیا، نخود، نان و پاستا با غلات کامل استفاده کنید.
  5. مصرف شکر، نمک و چربی‌های اشباع را کاهش دهید.
  6. از مصرف غذاهای سرخ‌شده، پرچرب و شیرین خودداری کنید.
  7. حجم هر وعده را کاهش و تعداد وعده‌ها را افزایش دهید.
  8. از مصرف همزمان مواد غذایی سرد و گرم خودداری کنید.
  9. بهتر است دمای غذا با دمای محیط یکسان باشد تا حرارت آن باعث حالت تهوع نشود.
  10. بعد از خوردن غذا استراحت کنید، اما سرتان را بالا نگه دارید. فعالیت بعد از غذا ممکن است حالت تهوع را تشدید کند و باعث استفراغ شود.
  11. اگر بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب احساس تهوع داشتید، قبل از بیرون آمدن از تخت یک تکه بیسکویت نمکی بخورید.
  12. شب‌ها قبل از خواب یک میان‌وعده حاوی پروتئین مثل گوشت کم‌چرب مصرف کنید.
  13. هنگام نوشیدن مایعات از نی استفاده کنید تا عضلات لب، دهان و گلو تقویت شوند.
  14. اگر به میزان قابل‌توجهی دچار افزایش یا کاهش وزن شده‌اید ( بیش از 1 کیلوگرم در روز یا 5/2 کیلوگرم در هفته ) با پزشک خود مشورت داشته باشید.
  15. اگر دچار کمبود وزن هستید و می‌خواهید از مکمل‌های چاقی استفاده کنید حتما با پزشک مشورت داشته باشید زیرا بعضی از این مکمل‌ها با داروهای پارکینسون تداخل پیدا می‌کنند.
  16. افسردگی می‌تواند اشتها را کاهش دهد. این عارضه معمولا بعد از درمان مشکلات روانی برطرف می‌شود و وزن به میزان طبیعی بازمی‌گردد.
  17. در صورت کمبود اشتها، قبل از غذا مقداری پیاده‌روی داشته باشید.
  18. اگر بر اثر پارکینسون دچار افزایش و ریزش بزاق دهان می‌شوید، یک آبنبات سفت در دهان نگه دارید یا آدامس بجوید تا ترشح بزاق اضافه را کنترل کنید.

 

حتما این مطلب را هم میپسندید…

حتما این مطلب را هم میپسندید…

حتما این مطلب را هم میپسندید…

1 نظر در “کاهش لرزش های پارکینسون در التراتن

  1. You should take part in a contest for one of the finest blogs on the web. I most certainly will highly recommend this website!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *